neděle 31. července 2011

Střecha a nešťastný komín

  V pátek dodělali pokrývači střechu. Chybí osadit svody, které se budou dávat po dokončení fasády.
Střechu se líbila i stavebnímu dozorovi, který je na kvalitu provedení "pes". Firmu STŘECHY PL musím pochválit za výborně odvedenou práci. Její dokončení se nám o víkendu docela hodilo, protože lilo jako z konve.
  Několikrát jsem vyčerpal výkop pro elektřinu a kanalizaci, ale nemělo to žádný smysl. S řemeslníky jsem se tedy domluvil na připojky na úterý, až voda opadne a budu ji moci vyčerpat a spadaný výkop vyčistit.

  O víkendu jsem pokládat polystyren, aby se mohly příští týden vylít podlahy betonem. Půlku mám hotovou a druhou udělám před vylitím, aby se dalo domem procházet.

  Zatím jediná věc, která na stavbě drhne je stavba komínu. Panu ....(zatím ho nebudu jmenovat) se ani na druhý pokus nepodařilo správně založit komín. Komín je vyosený, přizděné ytongové tvárnice nelícují se stěnou a nejsou zafixovány a na komínu je více chyb než cihel, ze kterých je postaven. Zítra budu hledat náhradu za tohoto "řemeslníka" a uvidíme, jestli bude nutné komín zbourat a znovu (potřetí) postavit. Bohužel, při tomto bourání už nepůjde díly zachránit a budou se muset koupit nové. Pan .... si při telefonickém hovoru sypal popel na hlavu, jak příznačné :-)  a sám ukončil další trápení na naši stavbě. Slíbil veškerou způsobenou škodu uhradit. Vzhledem k tomu, že komín a přilehlá stěna obložená půdovkami měla být ozdobou našeho obýváku, tak zatím z ní máme jen vrásky na čele. Uvidíme, jak to dopadne, určitě se o tom zmíním.

-- střecha na jedničku :-) --


-- vlastní vodní příkop --


-- i při práci se dá ležet --


-- malá kopelna --



-- budoucí kuchyně --


-- hodinka v lese --


Žádné komentáře:

Okomentovat