úterý 26. července 2011

Den pátý - pondělní cvrkot

  Dnes ráno se na stavbě sešlo několik řemesel najednou.
Nejdřív přijeli pokrývači a dali se do montáže palubkového podhledu, fólie a střešních latí. Udělali jižní stranu střechy a ve tři hodiny byli pryč. Zítra budou pokračovat na severní straně střechy a osadí háky na okapy.






  Jako další přijel instalatér, vyložil matroš a dal se do práce. Připravil rozvody vody ve velké koupelně a v kuchyni a natáhl trubky k malé koupelně. Vyvrtal prostupy pro topení a osadil jedno závěsné WC. Zítra už bude pokračovat s parťákem.







  Další kdo nás navštívil a svou prací přispěl byl Venca a pustil se s Mírou do montáže stropní konstrukce na sádrokarton. Za dnešek stihli nahrubo, pro elektrikáře, připravit konstrukci a vrátí se, až budou zalité betony, aby dodělali komplet sádrokartony.





  Dopoledne pak dorazil pan Mráz z Euro-stavu. Doplnili s kolegou  chybějící parotěsnou folii v malé koupelně a dokončili kotvení stěn k základové desce.






  Ve čtyři odpoledne se všichni vypařili jako pára nad hrncem a stavba utichla. Já jsem slepil všechny spoje okolo oken a dveří parotěsnou páskou a manželka provedla úklid našeho budoucího domku. Prý už stačí utřít prach a můžeme se stěhovat :-)
  Zítra to vše začíná v 7 hodin nanovo a tak jdu chrnět.


Žádné komentáře:

Okomentovat