pondělí 26. září 2011

Dešťová kanalizace, koupelna a jiné události

  Tento příspěvek obsáhne celý týden na stavbě.
V kuchyni jsem obložil zídku půdovkami a dokončil tím prácičku, kterou jsem si na sebe ušil :-o
Dlouho jsme hledali, čím je povrchově upravíme. Vyzkoušeli jsme vodní sklo, fermež apod., ale nakonec jsme je dvakrát natřeli penetrací A-grund, která nám zbyla z malování. Půdovky trošku ztmavly a povrch se uzavřel. Uvidíme, jak se tato úprava osvědčí.
  Také nám dovezli obklady a dlažbu do velké koupelny. To co Bauhausu trvalo měsíc a nedodali, nám Cason dovezl za 4 pracovní dny. Materiál vypadá OK, obkladač už má hotovou skoro půlku koupelny :-)
 Ve čt. bagrista vyhrabal základy na terasu, výkop na dešťovou kanalizaci a naposled (počtvrté) výkop na žumpu. Tu (konečně) po jeho odjezdu přivezli a večer jsme ji se strejdou pomocí hydr. ruky usadili do výkopu. Ještě jsem ji stačil trochu napustit vodou a obsypat pískem.
  Na stavbě se nám stala další nepříjemnost. Když bagr přejížděl na druhou stranu domu, kde měl kopat dešť. kanalizaci, tak se propadl do již zasypaného výkopu po přípojkách a opřel se kabinou o fasádu. Jak se snažil dostat ven, tak po něm zbyly "malé" otlaky ve fasádě. Opravit to asi nepůjde, poškozené místo by se muselo znovu přetáhnout lepidlem a přetřít celá jedna strana domu. Nakonec bagr vytáhla UDSka, stačilo ho jen zvednout a on už vyjel sám. Odřené místa jsem natupoval fasádním štukem, který nám pan Mráz nechal na opravy. Příští týden to udělám ještě jednou a možná to nebude tolik vidět. Uvidíme :-(


-- zídka v kuchyni před úpravou --


-- a po nátěru penetrací --





-- koupelna --





-- výkop základu terasy... --


--  a dešťové kanalizace, v pozadí leží žumpa --


-- poškozená fasáda --


-- dešťová kanalizace --


-- budoucí ústí do nádrží -- 




Žádné komentáře:

Okomentovat