pondělí 3. října 2011

Koupelna, podlahy a jiné prácičky

  Domeček se nám blíží k nastěhování a my dokončujeme poslední "špinavé" práce uvnitř. Tento víkend se dokončila koupelna dospělých. Chybí v ní doladit jen některé detaily. V pondělí nastoupí instalatéři k poslední štaci. Namontují baterie, sprchový kout, osadí WC, připojí dešťovou kanalizaci k nádrži a doinstalují bojler s připojením na soláry. Také konečně přijedou oknaři osadit parapety a žaluzie.
  Máme připojená kachlová kamna. Výrobce Želetava, model Afrodita mini. Vybrali jsme nejslabší model 5-8 kW, protože dřevostavba se rychle vytopí a výkonnější by jsme museli dusit. Na kachláky jsme se moc těšili a o víkendu v nich zatopili. Ze začátku v nich musíme topit volně, aby se vypálily. Už se těším na sklenku vína a čumendu do plamenů.  :-)
  Pustil jsem se do skládání kuchyně a za neděli složil korpusy skoro všech skříněk. Vybrali jsme IKEA STÅT s dubovou deskou NUMERÄR. Troubu, varnou desku a lednici jsme koupili v Ikea, myčku a digestoř objednali na internetu.
  Chybí nám položit podlahu v ložnici a chodbě a olištovat je. To budeme dělat až po osazení zárubní a dveří. Ty začínáme natírat bílým voskovým olejem. Jde to dost pomalu, nejdřív se musí namočit, pak pečlivě vybrousit a pak 2x natřít. Každý nátěr musí 12 h. proschnout.



-- obklady a dlažba Opoczno Herkulanum --

-- ve skutečnosti jsou obklady světlejší --




-- kuchyně --



1 komentář:

  1. Dobrý den, narazila jsem na Váš blog při hledání odkazů na půdovky. Chceme jimi taky obložit místo kolem kachlových kamen. Můžu se zeptat na konkrétní zkušenosti za těch několik let bydlení? Jste s nimi spokojení nebo jste řešili nějaký problém? A ta dlažba v zádveří asi nejsou půdovky, že? Díky moc předem za zkušenosti. P.S.: můžu se zeptat, kdo je ten umělec, co vám nejprve zmršil stavbu komína? Jsme také jihočeši, tak abychom nenarazili na stejného borce :-D Díky.

    OdpovědětVymazat